Categorii
Cool Life Opinie Urban

Opt semne care îţi demnostrează că ai o inteligență emoțională la nivel înalt

Inteligența emoțională este abilitatea de a identifica și a controla atât propriile emoții și trăiri, cât și pe cele ale celorlalți. Se spune că a avea un grad ridicat de inteligență emoțională este mai important decât un IQ de peste 150. Și asta pentru că a controla emoțiile celorlalți este un lucru mult mai „crucial” decât a fi „nebun de deștept”. Desigur, există numeroase semne care atestă faptul că atingi inteligența emoțională. Iată opt dintre acestea! Tu în câte te regăsești?
AI UN VOCABULAR EMOȚIONAL BOGAT
Cele mai multe dintre cuvintele pe care le folosești sunt menite să-ţi descrie emoțiile, modul în care percepi lucrurile și cum te simți, ce anume îți determină statutul emoțional și ce anume ai de făcut în această privință? Bun, acesta este un prim semn că te afli pe una dintre treptele superioare ale inteligenței emoționale.

EȘTI CURIOS ÎN PRIVINȚA OAMENILOR PE CARE NU ÎI CUNOȘTI
Oamenii care au un grad înalt de inteligență emoțională sunt curioși în legătură cu tot ceea ce îi înconjoară – de la lucruri la oameni. În fond, oamenii care tind să „arunce” o mulțime de întrebări imediat după ce au făcut cunoștință cu cineva sunt, de fapt, mult mai grijulii și sensibili decât oamenii care nu fac acest lucru.

NU TE TEMI DE SCHIMBĂRI MAJORE
Una dintre caracteristicile speciale ale oamenilor cu o inteligență emoțională peste medie este aceea că aceștia au abilitatea de a se adapta foarte repede situațiilor noi și de a face față schimbărilor majore. Dacă ești în căutare de schimbări și nu te temi de nou, indiferent de ceea ce presupun acestea, atunci ai mai bifat un semn ce te conduce spre evaluarea inteligenței emoționale.

ÎȚI CUNOȘTI PUNCTELE SLABE ȘI PE CELE PUTERNICE
Oamenii cu inteligență emoțională peste medie știu la ce sunt buni și când nu sunt prea grozavi la ceva. Și, deși conștientizează acest lucru, pur și simplu nu doresc să-l accepte. În schimb, știu cum să-și folosească punctele slabe în situații în care, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi puncte-forte.
ÎI ÎNȚELEGI PE CEILALȚI
O altă caracteristică importantă este strict legată de capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți. Dacă ești în stare să citești oamenii ca pe cărți, felicitări! Ești o persoană excepțională și un adevărat exemplu pentru cei din jurul tău.

EȘTI CAPABIL SĂ TE CONTROLEZI ÎN SITUAȚII GRELE
Dacă te poți controla în situații-limită și poți, de asemenea, să eviți o contrazicere urâtă și să nu lași la vedere reacții impulsive, te poți considera o persoană norocoasă. Oamenii inteligenți emoțional știu întotdeauna când trebuie să spună „nu” sau „da”, ca să evite întâmplări urâte.

NU TE TEMI SĂ GREȘEȘTI ȘI SĂ TE LAȘI „PRINS” DE GÂNDURI NEGATIVE
Tot un semn al unui nivel ridicat de inteligență emoțională se leagă și de eșecuri. Acest tip de oameni nu lasă eșecurile din trecut să le influențeze, în mod negativ, prezentul. Dacă îți vezi greșelile ca pe o modalitate de a te maturiza și de a te influența pozitiv pe viitor, atunci ai mai urcat o treapă spre inteligența emoțională.

LE OFERI CELORLALȚI TOTUL, FĂRĂ A CERE CEVA ÎN SCHIMB
Cei cu inteligență emoțională iubesc să vadă oamenii fericiți. Se dedică total prieteniilor și nu numai, iar la schimb nu așteaptă absolut nimic. Zâmbetele celorlalți sunt cea mai mare mulțumire a sufletului lor.