Categorii
Life

Ești introvertit? Iată care sunt cele mai celebre mituri despre personalitatea ta

Stereotipurile ne spun despre introvertiți că sunt oameni care nu se descurcă cu alți oameni în diverse situații sociale. Există numeroase neînțelegeri referitoare la introvertiți și felul lor de a fi. Cea mai mare diferență între introvertiți și extrovertiți este că primii își consumă energia în situații în care interacționează cu alți oameni și își refac energia stând singuri, pe când extrovertiții funcționează invers.

TOȚI INTROVERTIȚII SUNT TIMIZI ȘI TOȚI TIMIZII SUNT INTROVERTIȚI

Mulți introvertiți nu sunt totuși timizi, aceștia se pot simți încrezători chiar și în preajma altor oameni, însă au nevoie de timp pentru a-și recupera energia, după ce au fost o perioadă într-o situație care implică și alți oameni. În același timp, un extrovertit poate căuta compania altor persoane, însă se simte nesigur în grupuri unde nu cunoaște pe nimeni. Timiditatea este un comportament, o teamă pe care o simți când ești înconjurat de oameni, pe când a fi introvertit se referă la cât timp îți place să petreci alături de alți oameni din jurul tău.

INTROVERTIȚILOR NU LE PLACE SĂ STEA ÎN PREAJMA OAMENILOR

A fi introvertit nu trebuie confundat cu dezgustul față de oameni. Introvertiților le plac oamenii și timpul petrecut cu ceilați, însă tind să prefere grupuri mai mici de prieteni, unde relațiile de prietenie sunt mai strânse și în cadrul cărora se simt mai confortabil.

INTROVERTIȚII SUNT NEGATIVIȘTI

Pentru că le place să fie mai mult timp singuri, introvertiții sunt considerați a fi persoane depresive. Probabil și pentru că extrovertiții se simt triști dacă petrec prea mult timp singuri. Pentru introvertiți, singurătatea nu este același lucru cu sentimentul de singurătate, decât atunci când este excesiv.

INTROVERTIȚII SUNT PERSOANE INTELECTUALE ȘI CREATIVE

Despre mulți oameni celebri se spune că au fost introvertiți (Einstein, Marcel Proust, Charles Darwin), însă acest lucru nu înseamnă că extrovertiții nu pot fi creativi și inovatori. La fel cum a fi introvertit nu te transformă automat într-o persoană creativă și inovatoare.

NU E UȘOR SĂ-ȚI DAI SEAMA DACĂ CINEVA ESTE INTROVERTIT SAU EXTROVERTIT

Mulți introvertiți se simt bine în compania celorlați și se comportă ca niște extrovertiți, diferența este că după un timp, introvertiții au nevoie să petreacă timp și singuri. Iată de ce un introvertit nu este neapărat ușor de recunoscut.

Indiferent în care categorie te încadrezi, e bine să știi aceste lucruri astfel încât să te înțelegi mai bine sau să-ți înțelegi prietenii mai bine. Cu cât cunoaștem mai profund diverse lucruri despre cei din jurul nostru, ne este mai ușor să-i înțelegem în diverse situații și să nu judecăm greșit.