Categorii
Foto

El și-a petrecut peste șase ani din viață fotografiind dormitoarele oamenilor din întreaga lume

Fotograful sud-african John Thackwray probabil că nu petrece foarte mult timp în dormitorul lui. De ce? Pentru că este prea ocupat să umble prin dormitoarele altora. De ce? Pentru a le fotografia și pentru a expune caracteristicile culturilor din diverse colțuri ale lumii.

Astfel, John și-a petrecut peste șase ani din viață fotografiind peste 100 de dormitoare din 55 de țări, iar proiectul a primit numele de „Proiectul Camera Mea”.

A ÎNCEPUT CA O GLUMĂ, ÎNSĂ A PRINS CONTUR ÎN TIMP
La început, John a dorit doar să facă ceva poze împreună cu niște prieteni în Paris, dar imediat după aceea și-a dat seama că trebuie să meargă mai departe cu acest tip de fotografii… în dormitor! Așa că a ajuns prin Mexic, Rusia, Nepal, Japonia și alte câteva zeci de țări. John fotografiază dormitoarele celor născuți în anii `80 și `90, în scopul de a compara modul în care aceștia trăiesc și își pun în evidență cultura. De asemenea, pe lângă frumoasele și ineditele fotografii, acesta le ia oamenilor mici interviuri cu privire la obiceiurile de viață, educație, religie, iubire, dar și alte lucruri legate de viața personală.

MARCELLO, BOLIVIA, 18 ANI, ELEV