Categorii
Cool Cultura

Deschidem Suedia Creativă #3 cu Magi*k și Școlile Viitorului

Timp de două luni, aducem cultura suedeză în București, discutăm și experimentăm creativitatea scandinavă, o punem în context local și vorbim despre viitor. Un sezon nordic în efervescență bucureșteană, oferit de Ambasada Suediei și Asociația Zeppelin. Iată despre ce este vorba!

EXPOZIȚIA MAGI*K – O TEHNO-ARHEOLOGIE A ORAȘULUI BUCUREȘTI, DE LA RADIO LA INTERNET
Miercuri, 5 octombrie, ora 19.00 @ Sala Dalles – vernisaj

O expoziție interactivă despre istoria apariției mass-media în București. Pornim de la antenele radio Art Deco și ajungem la epoca contemporană, când orașul e pus în priză la rețeaua globală. Modulab și Zeppelin, sprijiniți de companiile suedeze, vă aduc povești pline de umor, artă și tehnologie despre fragmente de arhitectură și istorii personale, o explorare neobișnuită a orașului ascuns, privit printre antene bricolate, rețele de cartier, puricii din televizor și pixelii colorați ai lumii magice de azi
Mag*c explorează particularitățile istoriei media din România din perspectiva tehnologiilor de conectare prin intermediul a cinci instalații interactive realizate de Modulab. Acestea investighează ritualurile de la începutul interacțiunii noastre cu tehnologiile media și felul în care conținutul radio și TV a revoluționat percepția asupra lumii în paralel cu ilustrarea fenomenelor fizice, în special a spectrului electromagnetic, a căror înțelegere și exploatare constituie baza de evoluție a acestor tehnologii.

ȘCOLILE VIITORULUI – EDUCAȚIA, DE LA INSTITUȚIE LA EXPERIENȚĂ
Joi, 6 octombrie, ora 18.30 @ Sala Dalles – conferință

O conferință în care se întâlnesc la un loc designul, tehnologia, educația STEAM și antreprenoriatul. Un dialog între experiențe și inițiative românești și suedeze.

Invitatul special – Johan Wendt -, antreprenorul social al anului în Suedia, ne va vorbi despre Mattecentrum și Kodcentrum, rețele naționale de educație gratuită.

Expoziția Magi*k și conferința Școlile viitorului sunt organizate împreună cu Modulab și Muzeul Național de Artă Contemporană.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural „București – Orașul in-vizibil” / Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.