Categorii
Istorie

Acestea sunt cele mai tari lucruri inventate de femei

Deși marea parte a lucrurilor grele au fost făcute, de-a lungul timpului, de bărbați, ştiinţa şi alte activităţi sociale fiind apanajul bărbaţilor, trebuie să știi că și femeile au contribuit la apariția diverselor invenții, după cum a demonstrat istoria.

Deci, nu numai bărbații pot fi considerați motoarele progresului. Iată cele mai tari și smart lucruri inventate de femei!

ŞAMPANIA ROZ

Nicole Clicquot-Barbier, în 1808, a dezvoltat tehnologia „Remuage”, prin care şampania se filtrează timp de trei luni, devenind cristalină. Aceasta a fost o reţetă de real succes, ce a îmbunătăţit semnificativ calitatea băuturii.

FIERĂSTRĂUL CIRCULAR

Tabitha Babbitt a urmărit o lungă perioadă de timp bărbaţii implicaţi în tăierea lemnului cu fierăstraul special cu două mânere de care trebuie tras înainte şi înapoi. Deşi povara era aceeași la ambii tăietori, buştenii se tăiau doar la mişcarea înainte, iar la mişcarea înapoi nu se întâmpla nimic. Astfel, Babbitt a considerat, pe bună dreptate, această acţiune ca o risipă de energie, în 1810 a creat un prototip al unui fierăstrău circular, care a fost folosit mai târziu în industria de cherestea.

MAŞINA DE SPĂLAT VASE

Spărgând câteva exemplare din setul său preferat de porţelan, Josephine Cochran a creat o maşină care spală vesela fără să o spargă. Acest lucru s-a întâmplat în 1886, dar abia 40 de ani mai târziu dispozitivul a fost recunoscut ca fiind un lucru necesar în gospodarie.

SUTIENUL

Acest important detaliu din garderoba feminină a fost brevetat de Hermine Kadol în Franţa, în 1889. În atelierul său de corsete, doamna Kadol a expus un produs denumit „Le Bien-Etre” („stare de bine”). Cupele acestui sutien erau susţinute de două panglici din satin, iar din spate, toată această construcţie se ataşa de un corset.

FILTRUL DE CAFEA

Primul filtru de cafea a fost improvizat de către Merlitte Benz, folosind o simplă foaie de caiet, în anul 1909.

VESTA ANTIGLONŢ

În 1965, dr. Stephanie Kwolek a inventat un material sintetic numit Kevlar, care este de cinci ori mai puternic decât oţelul. Invenţia sa a salvat mii de vieţi de ofiţeri de poliţie, pompieri şi militari. Mai târziu, kevlarul a devenit baza pentru vestele antiglonţ.