Categorii
Life Urban

10 lucruri pe care le poți face pentru a salva planeta

Pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător nu trebuie să donezi sume colosale și nici să depui eforturi uriașe. Este suficient doar să-ți canalizezi atenția spre micile lucruri care, deși par nesemnificative, ajută la menținerea în norme decente a mediului în care trăiești.

Atunci când ai momente în care stai, pur și simplu, și te plângi că lumea deține mai multe lucruri negative decât pozitive, este suficient doar să ai inițiativă. De ce? Pentru a face lucruri mărunte și de efect. Iar pentru buna funcționare a mediului în care trăim trebuie doar să fim conștienți de faptul că orice lucru, fie cât de mic, ajută. Dacă nu ai idee cum poți contribui și tu la realizarea unor lucruri bune, Birght Side a alcătuit un top 10 al lucrurilor pe care și tu le poți face pentru a salva planeta
OPREȘTE-ȚI LAPTOPUL/CALCULATORUL NOAPTEA
Dacă fiecare dintre noi am opri laptopul/calculatorul și orice alt dispozitiv, în loc de a le lăsa pe modul sleep, s-ar salva cam 40 wați pe zi. Inteligent, nu?

CÂND TE SPELI PE DINȚI, NU LĂSA APA SĂ CURGĂ FĂRĂ ROST
Probabil că ai mai auzit asta, dar dacă ai opri apa care curge fără vreun folos atunci când te speli pe dinți, am ajunge să economisim cam 20 de litri de apă pe zi.

PRINTEAZĂ PE AMBELE PĂRȚI ALE COLII
În fiecare an se risipesc tone de hârtie de birou. Dar există un lucru simplu pe care îl poți face pentru a contribui la diminuarea acestui fenomen: printează ceea ce ai nevoie pe ambele părți ale colii de hârtie.

NU-ȚI USCA RUFELE ÎN MAȘINA DE SPĂLAT
Cel mai bine este să utilizezi un uscător de rufe și să le lași la aer. În acest fel, hainele tale vor rezista mai mult timp și vei salva și energie.

FII VEGETARIAN O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ
Chiar dacă nu vei contribui la salvarea planetei prin această „manevră”, fii sigur că măcar îți vei ajuta corpul să fie mai sănătos.
RECICLEAZĂ PETURILE
Dacă reciclezi peturile, reduci poluarea aerului cu până la 20% și poluarea apei cu 50%. Unei sticle de plastic îi poate lua sute de ani pentru atingerea procesului de descompunere.

RECICLEAZĂ ZIARE
Prin reciclarea ziarelor poți ajuta la salvarea a până la jumătate de milion de copaci pe săptămână. Da, chair așa! Pe săptămână!

FĂ UN DUȘ CU PARTENERUL DE VIAȚĂ
În acest mod, nu numai că veți petrece timp de calitate împreună, dar veți reduce cantitatea de apă folosită. Smart?
PLANTEAZĂ UN COPAC
În acest fel vei contribui în mod direct la salvarea și îmbunătățirea mediului.

RECICLEAZĂ TELEFOANELE VECHI
În fiecare an, sute de telefoane sunt găsite în gunoi. Din păcate, acestea conțin materiale toxice ce se „infiltrează” în mediul în care trăim, răspândind milioane de bacterii nocive organismului uman. Pentru a diminua acest lucru este suficient să donezi telefoanele unor persoane care chiar au nevoie de ele sau unui service, pentru reutilizarea pieselor.

filme subtitrate